Цялото съдържание тук е само за информационни цели.

Ето защо хората с BDD често бягат от лекар на лекар или изхвърлят парите си на шамари чудо. Страдащите, обикновено мъжете, имат ирационално, обсебващо убеждение, че са твърде кльощави или не са достатъчно мускулести. Това не е само загриженост с размера, а е почти заблудена и най-често засяга мъжете, които повечето хора биха считали за мускулести. ; Друга книга, наречена Adonis Complex от един и същи автор, се занимава с мускулна дисморфия и стремеж на мъжете и момчетата за физическо съвършенство в ущърб на всичко останало.

BDD често се лекува с клас антидепресанти, наречени SSRI и когнитивни- Поведенческа терапия, структуриран тип терапия, който предизвиква убежденията, които са в основата на BDD, като „Не мога да изляза, защото моят ABS не е достатъчно издълбан“, плюс поведението, което върви заедно с тези убеждения.

Бен, вие също споменахте безкрайно да се разпадате над храната в предишния си живот. Въпреки че сега сте в рамките на здравословни граници, това звучи като тогава вие, както и много други в света на културизма, може да сте се доближили до предложеното ново хранително разстройство: орторексия.

страници 12next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Силата на краката ви засяга много неща – глезените, бедрата, долната част на гърба, абс, позата, ходенето и дори пространството в гърдите ви, където живеят дробовете ви. Тази седмица Get-Fit Guy ви дава 5 бързи и практически съвета за това как можете да получите по-силни крака.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 7 април 2015 г. 4-минутен readepisode #228 Играйте пауза слушайте 5 начина да получите По -силни крака В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Наскоро прочетох фантастична книга от автора Кати Бауман, наречен Whole Body Barefoot: Преминавайки добре към минимални обувки.

в Книгата, тя очертава как конвенционалните обувки могат да накарат краката ви да загубят мобилност и мускули, важността на ходенето по естествени и неравномерни повърхности и специфичните, коригиращи упражнения, които могат безопасно и ефективно да ви позволят да прехвърляте адаптирани към обувки крака и крака към краката към краката и краката към краката към краката към краката и краката към краката към краката към краката към обувките към краката и краката до краката към обувките към краката и краката на обувките до краката към обувките към обувките до краката и краката на обувките По -естествени, минималистични обувки.

И тогава, по -рано тази седмица, някой ми привлече тази статия в British Journal of Sports Medicine. Той обсъжда това едно ядро, което трябва да тренираме, но за което често не мислим – ядро, което надхвърля традиционното коремно и ниско задно ядро. Вие го познахте – ядрото на краката!

Така че, въпреки че обратно в епизод № 91, научих ви как да започнете да бягате боси, реших, че би било напълно подходящо да разясните още повече как да получите силни крака. В края на краищата силата на краката ви влияе на глезените, бедрата, долната част на гърба, абс, позата, ходенето и дори пространството в гърдите ви, където живеят белите ви дробове!

Проблемът с повечето обувки

Въпреки че повечето обувки са проектирани за неща като производителност, защита, ограничаване на пренаселеността и разбира се, мода, те всъщност не вземат предвид някои много важни здравни фактори.

Един Такъв фактор е кутията на пръстите в конвенционалната обувка. Върху обувките често притискат пръстите на краката, които могат да отслабят мускулите на краката и да повлияят на здравето на нервите.

Друг проблем при много конвенционални обувки е дебелата подметка с много възглавница. Макар и със сигурност удобно, това може да намали приноса на сензорните нерви в краката, което ще повлияе на баланса ви и вашето „усещане“ за повърхностите, на които вървите.

Повишените токчета в повечето конвенционални обувки затрудняват много трудно. глезените ви да се движат през подходящ обхват на движение. Това поставя повече стрес върху бедрата, коленете и долната част на гърба (съжалявам дами, но високите токчета са особено голям виновник, когато става въпрос за този проблем).

Накрая, вградените арки в обувките създават Среда, в която подкрепата на обувката върши цялата работа вместо естествените мускули на арката и връзките в краката ви. Това означава, че ако някога решите, да речем, да отидете на разходка по плажа бос, да играете спорт, който изисква скачане и кацане, или да се заемете с маратон, мускулите и арките на краката ви няма да бъдат подготвени за тези строгост , и вие ще изпитате много болка в краката.

Така че ето 5 бързи, практични неща, които можете да направите, в момента, за да направите краката си по -силни:

бакшиш #1: Разходете се по неравномерни повърхности

Когато погледнете естествената ни среда, виждате скали, хълмове, мека и твърда мръсотия, наклони, намаления и различни други вълни в терена. Те оспорват ъглите на ставите на глезените, коленете, бедрата и мъничките кости, връзки и мускули в краката ви. Дори и да не сте преминали към минималистична обувка или да се разхождате на открито бос За бягане в парк, който имаше павирана пътека около целия 3 мили периметър на парка. Вместо да тичам по тази пътека, се опитах да тичам из целия парк, без да „докосвам“ тротоара. Вместо това се придържах към чакъла, тревата, мръсотията, а другият вълнообразна терена от двете страни на тротоара.

Съвет №2: Разтегнете пръстите на краката

Тъй като пръстите на краката ви получават Постоянно се компресира вътре в тесната кутия на пръстите на обувката (и често е била от много години), трябва да разтегнете пространствата между пръстите на краката. Можете да използвате ръцете си, за да изпънете пръстите на краката си един от друг, като преплитате пръстите и пръстите на краката си заедно, или дори можете да си купите разпръсквачи за пръсти или специални чорапи за разпръскване на пръсти, които вършат тази работа за вас, докато стоите и спите.

Наскоро нараних петата си в състезание с препятствия и трябваше да нося вградени, защитни обувки в продължение на 2 месеца. След като бях извън тези обувки, не само преминах към минималистични обувки с широка кутия с пръсти, но също така прекарах много време бос и започнах да спя всяка вечер с чорапи за разпръскване на пръсти, за да премахна отново пръстите на краката си.

страници

12next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Антидепресантите са приветствани като звезди на Miracle Drug Rock и се насилват като щастливи хапчета, променящи мозъка. Цялата промоция настрана – добра или лоша – те са ефективни? Земният психолог д-р Елън Хендриксен копае въпреки данните.

от Елън Хендриксен, доктор на науките на 28 февруари 2014 г. 6-минутен readepisode #8 Играйте пауза Слушайте ли антидепресанти работят ли? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Антидепресанти работят

Нека се разходим в двете предишни проучвания и да видим какво ще намерим.

Първото важно нещо, което трябва да запомните, е това: тези изследвания разкриват какво се случва като цяло, на хиляди хора. И не можете да предскажете къде вие като индивид ще паднете сред тези хиляди. Реакцията на антидепресанти варира в зависимост от индивида.

За да го погледнете по друг начин, средният кредитен рейтинг е 689, но това не означава, че кредитният ви рейтинг е 689. Много фактори преминават в индивидуален кредитен рейтинг, точно както много фактори отиват в това дали антидепресантите могат да работят за вас или не. Неща, които можете да контролирате – като да си спомняте да ги приемате – както и нещата, които не можете да контролирате – като колко бързо тялото ви метаболизира лекарствата или дали генетиката ви предразполага към депресия – да се откаже как антидепресантите могат да работят за вас.

Второ, има смисъл, че лекарствата работят по -добре за хората с по -тежка депресия. Това всъщност не е изненадваща констатация. Когато наистина сте болни, има повече място за подобряване. Например, ХИВ лекарствата имат най-голямо потенциално въздействие, когато хората започват с наистина високи нива на вирус.

Трето, антидепресантите са установени, че работят добре за лека депресия, когато е дълготрайна-по-специално, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече, повече повече отколкото две години нискостепенна депресия, състояние, известно още като дистимия. В проучване от 2011 г., което отново анализира 17 различни проучвания, 52% от хората с дистимия се чувстват по-добре с антидепресанти срещу 30% с плацебо. Странно е, че антидепресантите са работили по-добре като цяло при дистимия, отколкото за депресия: страхотни новини за хора с хронична лека депресия.

Четвърти, проучването на Kirsch от 2008 г. преразглеждат изпитвания за лекарства, представени на FDA. Приемането на антидепресант като част от клиничното изпитване на FDA е доста различно от приемането на антидепресант, предписан в реалния живот.

За едно нещо, проучванията са били кратки-4-8 седмици-докато повечето хора остават на антидепресанти месеци или години. Критиците твърдят, че подобни кратки изпитания са недостатъчни, за да уловят картина в реалния живот както за подобрения, така и на странични ефекти.

Също така, изпитванията за психично здраве са известни трудни за изпълнение. Тъй като няма лабораторен тест или кръвна работа за депресия, данните идват от хора, които говорят с хората. И хората, ние знаем, правят досадни неща като забравяне, четене на неща, като или не се харесват, скачат до заключения и държат пристрастия – всички от които замърсяват данните. Много изпитвания за психично здраве не се провалят не защото лекарството не работи, а защото всичко се филтрира чрез телефонната игра на човешката комуникация.

И накрая, плацебо ефектът е ефект и е мощен. Ако се чувствате по -добре, се чувствате по -добре. Независимо дали идва от съставките в лекарствата, убеждението, че лекарствата ще помогнат, надеждата, която печелите от търсенето на лечение, простото преминаване на времето или някой друг X-фактор, всеки, който някога е страдал от депресия, може да ви каже това Крайната цел е просто да се чувствам по -добре.

Трябва ли да взема антидепресант?

Това е невероятно лично решение и няма да ви кажа какво да правите. Това, което ще ви кажа, е, че ако вие или някой, когото обичате, се борите с депресията, използвайте всеки инструмент в кутията с инструменти, за да се борите с него. Депресията е сериозен бизнес – това е изтощително, нещастно и причинява големи страдания. Не бих го пожелал на никого.

Най -добрият отговор на въпроса „Работи ли антидепресантите?“ Изглежда, че може да има някои групи хора – тези с тежка депресия, тези с хронична лека депресия и други групи изследвания все още не са определили – за които антидепресантите работят най -добре над населението. Но за вас като индивид, науката просто не знае. Има някои индивиди, за които антидепресанти са чудотворни, а други, за които са просто топка от неприятни странични ефекти.

Когато обмисляте лекарства за антидепресанти, не спирайте просто на „Трябва ли да ги взема?“ Помислете за вашия общопрактикуващ лекар или психиатър. Слуша ли те? Чувствате ли се комфортно? Потърсете квалифициран доставчик, който харесвате и се доверявате и обсъдете проблема с тях.

и, разбира се, ще бъда отхвърлен като психолог, ако не съм включил психотерапия. Съществуват форми на психотерапия – най -вече когнитивно -поведенческа терапия или CBT – които работят, както и по -добри от лекарствата за депресия.

И накрая, много проучвания показват, че едно-дваят удар на лекарства и психотерапия е най-доброто лечение на всички. В края на деня направете това, което работи за вас, вашите ценности и живота ви, но определено направете всичко по силите си, за да се борите с депресията.

Забележка: Вярвам в прозрачността, така че искам да разкрия че работя с компания, която се консултира за фармацевтични компании, включително Lundbeck, Roche и Takeda. За мен също е важно да кажа, че съм психолог, а не психиатър, което означава, че не го правя и не мога да предпиша лекарства. Правя психотерапия и правя изследвания. Така че ме погребете в изследователски проучвания и аз съм щастлив като прасе … е, знаете ли.

Вземете по-здрави, като се абонирате за подкаста в iTunes или Stitcher, или получите епизода, доставен направо във входящата ви поща, като се регистрирате за бюлетина. Плюс това, следвайте ме във Facebook и Twitter.

Референции

Dobson, K.S. (1989). Мета-анализ на ефикасността на когнитивната терапия за депресия. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 57, 414-419.

Fournier, J.C., Derubeis, R.J., Hollon, S.D., Dimidjian, S., Amsterdam, J.D., Shelton, R.C., et al. (2010). Антидепресантни лекарствени ефекти и тежест на депресията: мета-анализ на ниво пациент. Jama, 303, 47-53.

Kirsch, I., Deacon, B.J., Huedo-Medina, T.B., Scoboria, A., Moore, T.J. и др. (2008). Първоначална тежест и антидепресанти: Мета-анализ на данни, предоставени на Администрацията по храните и лекарствата. PLOS Medicine, 5, E45.

Levkovitz, Y., Tedeschini, E., Papakostas, G.I. (2011). Ефикасност на антидепресанти за дистимия: мета-анализ на плацебо-контролирани рандомизирани изпитвания. Списание за клинична психиатрия, 72, 509-14.

Zhong, W., Maradit-Kremers, H., St. Sauver, J.L., Yawn, B.P., Ebbert, J.O., Roger, V. et al . (2013). Възраст и полови модели на предписване на наркотици в определено население на Америка. Clinic Proceedings, 88, 697-707. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен беше домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г.

Contents